top of page

BODYWORK ÖNISMERETI CSOPORT

Ahol közösen fejlődünk egymást segítve, egymástól tanulva
  • Úgy érzed kevés az önbizalmad és nehezen tudod képviselni önmagadat? 

  • Emberi vagy párkapcsolati problémákkal küzdesz?

  • Sémaszerűen visszatérő élet eseményeidet nem tudtad eddig megváltoztatni?

  • Szeretnél egy mélyebb tudást önmagadról? 

  • Szeretnél a szerepálarc mögötti valódi éneddel kapcsolódni?

  • Szeretnél dolgozni az elnyomott vagy letagadott érzelmeiddel?

  • Szorongsz vagy félelmekkel küzdesz?

  • Spirituális irányba szeretnél fejlődni?

A jelenlegi lelki sérüléseink nagy részét csoportokban szereztük. Az első "csoportunk" a család volt, majd később az osztálytársak, baráti közösségek, munka közösségek. A lelkünkön ejtett sebeket, tehát ugyanúgy csoportokkal való interakcióval tudjuk a leghatékonyabban kezelni, korrigálni egy olyan környezetben, amely megtartó, biztonságos és megengedő.

Az önismereti csoport és az egyéni terápia kiegészítik egymást, mert más a működésmódjuk és más eszközökkel dolgoznak. A csoport nagy erőteret tud létrehozni, erősebb fókuszt, több interakciót és több visszajelzést a tagoktól. Az egyéni terápia alkalmas a csoportban megélt élmények feldolgozására és egy egyénileg felállított cél elérésére.                          

Szemlélet

A keleti tradíciókban a spirituális úton járók elvonultak a világ elől, hogy a transzcendens lényük és a 'hétköznapi' személyiségük ne kerüljenek összeütközésbe. Ma más időket élünk, amelyben még ősi tradíciók vezetői is arra biztatnak, hogy a mindennapi életbe ágyazva, - vagyis a nehezebb úton - haladjunk a szellemi fejlődés útján. Ezen az úton nem elég a lényünk egy részét magasra juttatni, fontos a tudatosságunkba emelni a lemaradt részeket is,  hogy a „magasabb” (transzcendens) és „mélyebb” (regresszív) részek össze tudjanak kapcsolódni. Hogy az egész lényünk egységesebb és hitelesebb, - EGÉSZségesebb legyen.

 

A nyugaton kialakult tradicionális lélektan a betegségeken, elakadásokon keresztül az integrált személyiségig kísér. Ken Wilber, amerikai filozófus, volt az, aki a keleti filozófiák lépéseit összefésülte a nyugati pszichológiával, és egységes rendszerbe foglalta a kettőt. Ezen az integrál emberképen alapul az integratív tánc- és mozgásterápiás módszer (bodywork), amelyet a csoportokon használunk.

Bodywork (integratív tánc- és mozgásterápia)

IMG_1306.JPEG

A bodywork elsősorban a korai, beszéd megjelenése előtti mélységeinket dolgozza át – fókuszba helyezve a magzati időszakot, az inkarnáció témáját, és a transzperszonális témákat.  Ez a módszer az itt és most teljességéhez igyekszik segíteni a résztvevőket.

Nem előre meghatározott mozdulatok érzelmi és gondolati hatásait vizsgáljuk, ahogy a jóga, hanem fordított a sorrend; a személyiségünk és lényünk energiái, érzelmei mozdítják a testünket.

Az érintések és mozdulatok a testben lenyomatot hagyott korábbi emlékeket hozhatnak a felszínre, melyek átdolgozása átsegíthet az elakadásokon.

 

A folyamat során nemcsak a durva testtel, hanem a finom testtel is dolgozunk – (a pránatesttel, az érzelmi és mentális testtel…).  Így a mozgás gyakran viseli a meditáció jegyeit, és hasonlóan is hat.  

 

Mint ahogy a jógában is tapasztalható, sok minden tud változni a testi energetikai folyamatok során, akár anélkül, hogy pontosan tudnánk, hogy mi történt – hasonlóan a szimbolikus terápiákhoz. Mégis sokat segít, ha be lehet határolni ezt az élményt, vagy látni, hogy mások is átélnek-e ilyesmit. A szavakban való megragadás, a tudatosítás, a fent említett magas és alacsony tudatszintek összekapcsolása szintén fontos összetevője a módszernek.

Részletek

Az önismereti csoport általában két hetente hétvégi napokon 10-18 óráig tart. Az első csoportfoglalkozás előtt egy órás személyes beszélgetést tartok, ahol megismerkedünk, felteheted kérdéseidet és dönthetsz arról, hogy csatlakozol-e a csoporthoz. A második csoportfoglalkozás után kell meghoznod a végleges döntést, hogy elköteleződsz-e a csoporthoz a következő alkalmakra. Ettől kezdve zárt csoportként működünk, tehát nincs lehetőség további csatlakozásra. 

A csoportfoglalkozás díja 17.000 forint/ nap. 

Helyszín: La Place Studio Budapest 1025 Szépvölgyi út 44.

Időpontok: Szervezés alatt

       

phonto (3).jpg
bottom of page